Κέντρο ρεφλεξολογίας στην Θεσσαλινλικη

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

3 από τα ισχυρότερα φυσικά αντιβιοτικά για τα οποία δεν χρειάζεται συνταγή

Χιλιάδες χρόνια πριν οι καρποί της φύσης χρησιμοποιήθηκαν για την πρόληψη αλλά και τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών. Πολλά φάρμακα της σύγχρονης ιατρικής βασίζονται στις ρίζες, τα άνθη, τα φύλλα και τα συστατικά των φρούτων που βρίσκονται στην φύση.Θέλετε να μάθετε τα 3 ισχυρότερα φυσικά αντιβιοτικά για τα οποία δεν χρειάζεστε ιατρική συνταγή;Πιπεριές τσίλιΟι καυτερές πιπεριές, γνωστές ως τσίλι, το πικάντικο ή κόκκινο πιπέρι, αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας της Ασίας ως μαγειρικό συστατικό αλλά και ως συστατικά που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή  ιατρική.Αυτό το μπαχαρικό έχει μια πικάντικη και διακριτική γεύση. Μπορεί να συνδυαστεί με πολλά πιάτα και επιδόρπια και χρησιμοποιείται συνήθως αποξηραμένο ή σε μορφή σκόνης.Αυτές οι πιπεριές έχουν μια ποικιλία από ισχυρές ιδιότητες. Στην Αγιουβέρδα και στην Κινεζική ιατρική οι πιπεριές καγιέν συναντώνται σε θέση παυσίπονου με σημαντική αναλγητική δράση και αντιβακτηριακές ιδιότητες.Δοσολογία: Καταναλώστε ½ κουταλιά του γλυκού ημερησίως σαν καρύκευμα στο γεύμα σας.Έλαιο ρίγανηςΤο έλαιο που λαμβάνεται από τα φύλλα της ρίγανης είναι σημαντικό. Το άρωμα του συνδυάζονται άψογα με πολλά πιάτα. Βασισμένο σε πολλές μελέτες, το έλαιο από ρίγανη είναι πολύ ισχυρό για την καταπολέμηση λοιμώξεων. Αυτό το έλαιο οφείλει τις ιδιότητές του στο συστατικό που ονομάζεται καρβακρόλη.Μια πολύ μικρή δόση από αυτό το έλαιο έχει καταπληκτικές αντιβακτηριακές ιδιότητες ενάντια ακόμη και σε 25 διαφορετικά είδη βακτηρίων.Δοσολογία: Πιείτε 1 έως 4 σταγόνες από αιθέριο έλαιο ρίγανης διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι τσάι ή σε ένα ποτήρι χυμό τρεις φορές την ημέρα.ΣκόρδοΤο σκόρδο είναι ο βασιλιάς των λαχανικών. Προστίθεται σε έναν μεγάλο αριθμό από πιάτα και σαλάτες. Έχει έντονη γεύση και το άρωμά του κάνει αυτό το λαχανικό τέλειο σαν καρύκευμα. Το σκόρδο έχει πολλές ισχυρές ιδιότητες. Είναι ένα ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό που δεν καταστρέφει τα υγιή βακτήρια μας, σε αντίθεση με τα αντιβιοτικά των χημικών αντιβιοτικών που αγοράζονται από το φαρμακείο.Το σκόρδο έχει μια ισχυρή αντιβακτηριακή δράση και μπορεί να θεραπεύσει με επιτυχία μύκητες και ιούς. Το γεγονός αυτό καθιστά το σκόρδο πολύ αποτελεσματικό στη  θεραπεία κατά της γρίπης και του κρυολογήματος.Δοσολογία: Θα είναι καλό να καταναλώνετε 2-4 σκελίδες σκόρδου ημερησίως, κατά προτίμηση ως προσθήκη σε πιάτα ή σαλάτες. Όσοι δεν με ενοχλούνται από την έντονη μυρωδιά μπορούν να καταναλώσουν τις σκελίδες σε ωμή μορφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου